Håndboldspiller? Sådan undgår du skader

By:

Håndbold er en kontaktsport, der medfører mange skader, uanset om du spiller på højt eller lavt niveau. Faktisk er det den sportsgren, der giver allerflest skader, og derfor er det også vigtigt, at du har helt styr på, hvordan du bedst undgår og forebygger disse skader.

De hyppigste skader på en håndboldbane er knæ- og skulderskader, og det er to relativt vitale led, som kan medføre mange gener efterfølgende. Derfor skal du for så vidt muligt forsøge at undgå dem.

Hvordan, siger du. Vi er glade for, du spørger.

Styrketræning

Styrketræning er det vigtigste parameter for forebyggelse af skader. Det gælder håndbold, men det gælder også løb, fodbold og alle andre sportsgrene. En god, stærk muskulatur er nemlig med til at støtte og beskytte dine led. Dette skyldes, at muskulaturen stabiliserer kroppen og giver mere modstandskraft. Lander du f.eks. forkert på dit knæ, kan musklerne nå at spænde op, før du ryger ud i en forkert stilling. Har du dårlig muskulatur, kan musklerne ikke nå at reagere, og så kan du være uheldig. Sørg derfor for at holde ryg, mave, ben og arme stærke – især omkring skuldre og knæ.

God opvarmning

En god opvarmning er med til at varme musklerne i kroppen op, så de er klar, når de skal tage imod stød. Du har nok før hørt din træner sige, at du skal varme ordentligt op. Det er ikke for sjov, for mange skader sker, hvis kroppen er for kold. Opvarmning behøver ikke bestå af flere kilometers løb. En god udstrækningssession kan også være en rigtig god opvarmning for kroppen.

Sportstape

Har du før haft en skade, er sportstape en rigtig god måde at beskytte området. Find en billig sportstape på apoteket eller i sportsforretningen, som du altid kan have med dig i sportstasken.

Posted in: Sportstape