Undgå blændende og generende sol med solafskærmning

By:

Den lave vintersol, der blænder bilister om vinteren, har de fleste oplevet. Det er ikke en behagelig oplevelse. Hvis du er uheldig, så generer den dig også i dit eget hjem eller på dit kontor. Det kan give hovedpine og migræne, og derfor tyr mange til solafskærmning som løsning på problemet.

Afhængig af lysforholdene, vinduernes placering og størrelse, og omgivelserne ved en given bygning, kan der være tendens til blændende sol forskellige steder i bygningen. Sådan nogle forhold kan man godt opdage længe efter man har købt hus, lejlighed eller lejet sig ind i en kontorbygning.

Men der er råd for problemet. Solafskærmning findes i mange afskygninger, og derfor kan du også finde en løsning, der passer til din bygning.

Man skelner typisk mellem to typer afskærmning: Vandret afskærmning, som monteres på bygningen over vinduer og fungerer lidt ligesom skyggen på en kasket, og lodret afskærmning, som monteres et stykke fra bygningen eller udenpå vinduerne, og skærmer mod vandrette solstråler, f.eks. den lave vintersol. Typisk består elementerne af en form for skodder.

Løsningerne kan være mere eller mindre permanente. Du kan for eksempel få skodder med roterbare lameller, så du kan justere, hvor meget lys, der lukkes ind på forskellige tidspunkter af døgnet.

Få fuld kontrol over lysforholdene med god afskærmning

Det kan være uendeligt frustrerende at kæmpe med dårlige lysforhold. Som udgangspunkt ønsker de fleste at lukke mest muligt naturligt lys ind, men blændende sol er sjældent at foretrække.

Derfor kan det være en god og langsigtet investering at montere solafskærmning på en bygning. Du kan eventuelt tage kontakt til en producent og få et uforpligtende tilbud på den mest optimale løsning til forholdene.

Effektiv solafskærmning er en investering i gode og behagelige lysforhold, som du sent vil fortryde.

Posted in: Markiser