Hvad er vejstribers funktion?

By:

Du har måske fulgt vejarbejdet på en motorvejsstrækning i lang tid. Ventet med spænding til den nye asfalt langt om længe bliver klar til at køre på. Under arbejdet på lange strækninger bliver hele den ene side spærret af og trafikken guidet over på motorvejen i modsat retning. For sikkerhedens skyld bliver hastighedsbegrænsningerne sat ned.

Det tager en krig at køre 10 kilometer på den måde, så du kan ikke vente til vejen åbner igen.

Nye veje uden afstribning

For at aflaste trafikken bliver nye veje næsten altid åbnet før vejstriberne er lagt på. Men endelig åbner strækningen og du nyder den nye asfalt. Men der er også noget ubehageligt og utrygt ved at køre på en vej uden vejstriber. Især når det er mørkt.

Stribernes funktion er at vise hvor vejen er. En bælgmørk motorvej kan være svær at se uden striber. Det er særligt svært at se de forskellige baner.

Vejstriberne hjælper dig

Stribernes funktion er at hjælpe dig med at se hvor du skal køre. Derfor skal striberne være tydelige i alt slags vejr. En god vejstribe har friktion og kan mærkes når du kører på den. I de seneste år er der kommet flere og flere markeringer der larmer og vibrerer når du rammer dem.

Det har reddet mange fra at køre i grøften eller den modsatte side fordi de var ved at falde i søvn ved rattet.

Vejarbejde skaber usikkerhed

Reparationer og omlægning af vejstrækninger er et nødvendigt onde. Det kan nogle gange være svært at gennemskue hvordan du skal forholde dig. Derfor er det ekstra vigtigt at lave tydelige markeringer på vejen. Firmaer der tilbyder vejarbejde har brug for midlertidig gul markeringstape til at guide trafikken. Den kan du blandt andet købe hos Ramudden. Den er nem at påsætte og fjerne igen.