Økologisk børnetøj

By:

Hvad bevæger dig til at købe økologi? 

At færre af naturens egne ressourcer går til spilde? 

At menneskene i de lande, hvor produkterne fremstilles, ikke udsættes for unødigt mange kemikalier? 

At din egen og dine børns kroppe skærmes mod giftige stoffer?

Måske er din øko-holdning en blanding af de ovenstående aspekter, eller også har du en helt fjerde grund til at købe økologi. 

Øko bananer eller øko babyer? 

Mens danskerne køber økologiske bananer, bøffer og kaffebønner som aldrig før, er der samtidig kommet fokus på ‘økologiske børn’. 

Ligesom med vores mad, anvendes der nemlig rigtig mange sprøjtemidler i fremstillingen af vores tøj, også når man går efter naturstofferne som for eksempel bomuld og uld. Faktisk mener man, at op mod en fjerdedel af verdens samlede forbrug af sprøjtegifte, anvendes i bomuldsproduktionen. Nogle af de unaturlige kemikalier ender i vores kroppe og i babyernes modermælk. 

Heldigvis findes der et rent alternativ i form af økologisk tøj til både voksne og børn, også de helt små.

For hvor stor en forskel gør det egentlig for vores børn, at madpakken er økologisk hvis undertøjet, skoletøjet, hyggetøjet og nattøjet ikke er det?  

Når vi køber økologisk fremstillet tøj til de små, får vi tøj med hjem der – udover ikke at indeholde mange kemikalier – er fremstillet med stor respekt for miljøet, menneskene og naturen på de steder, hvor tekstilerne produceres. 

Faktisk, kan en økologisk bluse i 100% naturstof bare komme i kompostbunken for at vende tilbage til naturens kredsløb.

økologisk babytøj er altså både bæredygtigt, skånsomt og fremstillet med respekt for børn i U-lande med store tekstilproduktioner.

Tøjets gode kvalitet sikrer selvfølgelig også længere holdbarhed, hvilket på sigt genererer mindre affald. 

Der er mange fordele ved at købe økologisk tøj til vores børn, uanset om udgangspunktet er ønsket om miljømæssig bæredygtighed, mere medmenneskelighed eller færre kemikalier.

Posted in: Uncategorized